» » » Røgsmuld af Black Forrest træ 750g
6% rabat

Røgsmuld af Black Forrest træ 750g

69,00DKK 65,00DKK

Denne røgsmuld er lavet på træ fra den sagnomspundne Black Forrest i Tyskland. Denne røgsmuld giver en fantastisk smag til især oksekød og svinekød, men kan også bruges til både fisk og kylling.

Brug den i f.eks. en A-Maze-n-Pellet Smoker når du næste gang skal holdrøge.

Denne røgsmuld kan også blandes med den mildere bøgesmuld og derved opnår en mild men mere kompleks røgsmag.

Ikke på lager

Varenummer: MD-3236 Kategori:

Produktbeskrivelse

Denne røgsmuld er lavet på træ fra den sagnomspundne Black Forrest i Tyskland. Denne røgsmuld giver en fantastisk smag til især oksekød,svinekød, lam og Vildt, men kan også bruges til både fisk og kylling.

Brug den i f.eks. en A-Maze-n-Pellet Smoker når du næste gang skal koldrøge.

Black forrest er lavet på nåletræ med lav harpiks indhold. Black forrest giver det vi vil kalde smagen af “det nordiske køkken”.

Denne røgsmuld kan også blandes med den mildere bøgesmuld og derved opnår en mild men mere kompleks røgsmag.

 

Lidt om koldrøgning:

Røgning af kød gøres primært af to årsager:

  1. Det en dejlig smag
  2. det forlænger det kødets holdbarhed

Desto koldere man kan røge (forbrændingenstemperatur) jo længere holdbarhed vil kødet få Det er en metode som har været benyttet til konservering af kød i mange tusinde år.

Koldrøgning kræver at temperaturen er mellem 1 og 27 grader, og er bl.a. påkrævet hvis man røger fisk eller spegepølser.
Bliver temperaturen højere så kalder man det halvvarm røgning. Det er fra 27-45 grader, og er velegnet til hele kødstykker, så som mørbrad, filet, bacon osv.
Om sommeren røger man bedst om natten for at holde temperaturen nede. Selv om smuld ikke afgiver meget varme, kan solen også varme en røgeovn/grill en del op og det kan skade selve processen.
Om vinteren er det bedst at røge om dagen, da der er størst sandsynlighed for at temperaturen er over 0 grader. Kødet må ikke fryse og skal også være opmærksom på vind og vejr.

Fugtigt vejr gør, at røgen ikke vil sætte sig så godt i kødet og samtigit gør det det sværere at man ikke kan holde gang i smuldet.

Kraftig vind gør også, at kødet ikke får så meget røg, som man kunne ønske sig.
Det er vigtigt at kødet er tørt, inden man begynder at røge. Lige som ved fugtigt vejr, tager vådt kød ikke ordentligt imod røg.

Yderligere information

Vægt 1.1 kg
Størrelse 10 x 30 x 30 cm

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den første til at anmelde “Røgsmuld af Black Forrest træ 750g”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *